Sağlıklı yılbaşı sofraları

Ender Saraç'tan yılbaşı sofraları için özel tarifler

30.12.2011
Doktorum programının yıl sonundaki son programının konuğu Ender Saraç oldu.
Ender Saraç, yılbaşı sofraları için birbirinden sağlıklı ve lezzetli tatların tariflerini verdi.
İşte o tarifler!

Balkabağı Mücver

Malzemeler: 
1 kg dilimlenip kabuğu alınmış balkabağı
2 adet pırasa
½ demet maydanoz
4 diş sarımsak
Tane karabiber
2 adet yumurta
1 kaşık tam buğday unu
Himalaya tuzu

Hazırlanışı:
1) Balkabaklarını; maydanoz (demet olarak bütün), sarımsak, karabiber ile beraber azıcık su ilave ederek kapağı kapalı bir şekilde pişirin,
2) Pırasaları ince halka doğradıktan sonra çok az sıvı yağda kısa süre gerek duyarsanız azıcık su ilavesi ile pişirin
3) Balkabaklarını çatal yardımıyla ezin ve pırasayı ilave edin,
4) Yumurtaları unu da ekleyip daha önceden yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisinde kaşık yardımıyla porsiyonlara bölün,
5) Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin

Videoyu izlemek için TIKLAYIN!

ÇİKOLATALI KOZALAK TATLISI

Malzemeler:

50 gr. Yulaf gevreği veya müsli
20 gr. Kakao
25 gr. Bitter çikolata
%70 kakao oranlı

Yapılışı:

1)
Çikolatayı banmari usulü eritin, kakaoyu ekleyin
2) Müsli veya yulaf gevreğinizi ilave edin,
3) Limon sıkacağının çukur kısmı ile şekillendirin
4) Buzdolabında bir süre bekletip servis edin

Videoyu izlemek için TIKLAYIN!

ÇERKEZ TAVUĞU

Malzemeler: 

300 gr. tavuk gögüs
1 avuç ceviz içi Kuru soğan
Tane karabiber
Defne yaprağı
3 diş sarımsak
3 dilim bayat tam buğday ekmeği
1 litre su
Tuz

Yapılışı:

1) Tavuğu 1 litre suda tuz ekleyerek yaklaşık 20 dakika haşlayın. Haşlanan tavukları sudan süzgeç yardımıyla çıkarın. Eğer kemikli tavuk haşladıysanız kemiklerinden sıyırın ve ince ince didikleyin.
2) Bayat ekmek dilimlerini tavuğu haşladığınız suda ıslatın. Ceviz içlerini ve sarımsakları iyice dövün (iste göre rendenin küçük tarafı ile rendeleyebilirsiniz).
3) Didiklediğiniz tavuğu, bayat ekmek içini, sarımsağı ve tuzu karıştırarak çatalın ucu ile ezin (vaktiniz yoksa rondo kullanabilirsiniz)
4) Hazırladığınız çerkez tavuğunu servis tabağına alın.

Videoyu izlemek için TIKLAYIN!

Narlı Buğday Salatası

Malzemeler:

1 bardak Haşlanmış buğday
1 demet Maydanoz1 demet dereotu
1 demet Taze soğan
Ceviz
Taze Nar
1 çay bardağı Nar ekşisi
Limon
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

1) Buğdayları 1 gece kadar suda bekletip, ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın,
2) Taze baharatların hepsini ince kıyarak hazır edin,
3) Narı taneleyin,4) Cevizi elinizle parçalayın,
4) Sosu hazırlayıp, tüm malzemeyi karıştırın.

Videoyu izlemek için TIKLAYIN!

Pancarlı Humus

Malzemeler:

2 su bardağı nohut
1 adet pancar turşusu
1,5 limon
1 kahve fincanı z.yağ
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tahin
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak

Yapılışı:

1) Nohutları bir gece kadar suda bekletin,
2) Suyu döküp, nohutları tuz ilave ederek haşlayın,
3) Kabuklarını aldıktan sonra, pancar turşusu ile beraber mutfak robotundan geçirin,
4) Limon, sarımsak, zeytinyağı ve tahin ilave edip, servis edin

Ev Yapımı Mayonezli Tartar Sos ile Balık Köftesi

Malzemeler:

500 gr mezgit fileto
Melisa otu
Karabiber
Tuz
Taze soğan
3 diş sarımsak
Kimyon
3 yumurta
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

1) Mezgiti tuz, karabiber ve melisa otu ile lezzetlendirin
2) Tavaya balığı alın, azıcık su ilave ederek pişirin,
3) Diğer malzemeleri hazırlayıp ilave edin,
4) Yumurtaları ekleyip harcınızı hazır edin,
5) Fırını 180 derecede ısıtın,
6) Köftelerinize şekil verin,
7) Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin,
8) Kızarınca arkasını çevirin

Ev Yapımı Mayonezli Tartar Sos

Malzemeler:

1 yumurta sarısı
1 tutam tuz
½ limonZeytinyağı
1 diş sarımsak
¼ demet dereotu
1 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 avuç taze kişniş

Yapılışı:

1) Oda sıcaklığındaki yumurta sarılarını cam kaba alın,
2) Bir yandan karıştırırken azar azar zeytinyağını ilave edin,
3) Limon suyunu ekleyin
4) Sarımsağı ve ince kıyarak hazırladığınız diğer malzemeleri ilave edin.

  • Bu haber 131058 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar