Acılı Ekmek tarifi

Gaziantep'in yöresel tatlarından Acılı Ekmek'in tarifi, Mutfağım programında...

27.03.2012
Malzemeler:
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı zeytinyağı
1 adet yaş maya
Aldığı kadar un
 
Üzeri İçin:
1 Adet kuru soğan
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Avuç susam
1 çay kaşığı kimyon
1 fincan zeytinyağı
4 çay kaşığı pul biber
Karabiber
 
Yapılışı:
1 paket yaş maya tuz ve ılık su ile karıştırılır. Üzerine 1 bardak yoğurt, 1 bardak zeytinyağı ve alabildiği kadar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve dinlenmesi için bir kenarda yarım saat bekletilir. Diğer tarafta 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır ve derin bir kaba alınır. Üzerine 1 çay kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı domates salçası, pul biber, karabiber, 1 kahve fincanı zeytinyağı ve 1 avuç susam eklenip güzelce karıştırılır. Hazırlanan hamurdan minik bezeler kopartılır ve elde yuvarlak şekilde açılır. Üzerine 1 tatlı kaşığı salçalı sostan eklenir ve minik pizzalar elde edilir. Yağlamış fırın tepsisine dizilir ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
 

 

  • Bu haber 285525 defa görüntülendi.
    • meryem

      - 28.03.2012 14:21:11
      meryem 
      ben berlinde sizleri izliyorum gün yemekleri cok hosuma gitti herzman yemek yemek bana fenalik gelmisti böle gün yemekleri yaparsaniz cok seviniriz burda herkez sizi izlyior basarilrinizin devamni dilerim
    • Başlık

      Yorum

      Yazar