Amasya Çöreği tarifi

Amasya'nın yöresel tatlarından Amasya Çöreği'nin tarifi, Mutfağım programında...

10.05.2012
Malzemeler:
Hamuru için:
300 gr ceviz
½ çay bardağı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket margarin
2 yumurta sarısı
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Yarım çay bardağı kuru maya ılık suyun içinde eritilip yoğurma kabına dökülür. Üzerine 1 su bardağı süt süt,  1’er su bardağı yoğurt ve sıvıyağ ilave edilir ve 1 paket de margarin koyulur.
Cevizler dövülüp malzemelere eklenir ve karıştırılır. Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar hamur yoğrulur. Yoğurma kabının üzeri örtülüp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
Tepsi yağlanır ve mayalanan hamurdan iri parçalar kopartılıp yuvarlanarak aralarında boşluk bırakılarak tepsiye dizilir. 2 yumurtanın sarısı çırpılır ve çöreklerin üzerine sürülür. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirilir.
Amasya Çöreği servise hazırdır.

  • Bu haber 106272 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar