Amonyaklı Pasta tarifi

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Amonyaklı Pasta tarifi, Mutfağım programında...

09.01.2013
Malzemeler:
1 fincan şeker
1 fincan süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı amonyak
½ paket margarin
Aldığı kadar un
Hindistancevizi
Antep fıstığı
Muz
 
Muhallebisi için:
6 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
½ paket margarin
1 paket vanilya
 
Yapılışı:
1 fincan şeker, 1 fincan süt,2 yumurta ve 1 tatlı kaşığı amonyak çırpılır. yarım paket eritilmiş margarin eklenirp azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 4 bezeye ayrılan hamur orta kalınlıkta açılıp tencere kapağı yardımıkyla yuvarlak kesilir. Her kat 180 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir. Muhallebi için; 6 su bardağı süt 2 su bardağı şekerle karıştırılır ve 4 yumurta kırılıp, yarım paket margarin, 4 yemek kaşığı unla birlikte koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınınca 1 paket vanilya eklenir. Pastanın her katına muhallebiden sürülüp muz dilimleri yerleştirilir. Son olarak da muhallebiyle tamamen kaplanır. Üzeri antep fıstığı ile süslenir.
 
Amonyaklı Pasta servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 327645 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar