Batırık tarifi

Konya'nın yöresel tatlarından Batırık'ın tarifi, Mutfağım programında...

28.02.2012
Malzemeler:
8 Çay bardağı ince bulgur
2 Su bardağı tahin
2 Adet kuru soğan
4 Adet taze soğan
1/2 Demet maydanoz
4 Yemek kaşığı domates salçası
2 Adet limonun suyu
2 Yemek kaşığı nane
1 Yemek kaşığı karabiber
1 Yemek kaşığı kimyon
1 Tatlı kaşığı pulbiber
Dövülmüş haşhaş
Zeytinyağı
 
Yapılışı:
8 Çay bardağı ince bulguru derin bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kasenin ağzını kapatın. 2 Adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp tuz ile ovun. Ayrı bir tavada 2 su bardağı tahini kavurun. Bulgurlar yumuşayınca, ovduğunuz kuru soğanları, 4 yemek kaşığı domates salçasını, 2 su bardağı tahini ekleyip karıştırın. Malzemelerin üzerine 2 yemek kaşığı nane, 1 yemek kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı pulbiber ekleyip iyice yoğurun. 4 Adet taze soğanı ve yarım demet maydanozu ince ince kıyıp malzemelere ekleyin, üzerine zeytinyağı gezdirip iyice karıştırın. Malzemeleri geniş bir tepsiye dizin. Üzerine sıcak su gezdirip, haşhaş ve yeşilliklerle süsleyip servis yapın.
 

  • Bu haber 114534 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar