Bulamaç Tatlısı tarifi

Nevşehir'in yöresel tatlarından Bulamaç Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

02.02.2012
Malzemeler:
1 Su bardağı un
1,5 Su bardağı pekmez
6 Bardak su
 
Üzerine:
2 Avuç ceviz içi
 
Yapılışı:
Derin bir tencereye 1 su bardağı unu ve 1,5 su bardağı pekmezi ekleyip topaklanmayacak şekilde çırpın. Üzerine 6 bardak suyu ilave edip çırpıcı ile karıştırın. Tencereyi ocağa alıp altını açın. Kaynayıncaya kadar sürekli olarak karıştırarak pişirin. Kaynayıp hafif koyulaşınca ocaktan alın. Servis tabaklarına alıp üzerini ceviz ile süsleyin. Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 291357 defa görüntülendi.
    • jkk j

      - 02.02.2012 12:33:33
      nur 
      su kaynar su mu yoksa ılık su mu
    • Başlık

      Yorum

      Yazar