Çemen tarifi

Kayseri'nin yöresel tatlarından Çemen'in tarifi, Mutfağım programında...

15.05.2012
Malzemeler:
½ su bardağı çemen tozu
1 su bardağı kırmızı toz biber
3 dilim pastırma
3 baş sarmısak
1 tatlı kaşığı kimyon
Baharat çeşnisi
 
Yapılışı:
Sarmısakları doğrayıcıda çekilir veya iyice ezilir. Yarım su bardağı çemen tozu ve 1 su bardağı kırmızı toz biber harmanlanır. Üzerine 1 fiske tuz, sarmısak, 1’er tatlı kaşığı kimyon ve baharat çeşnisini eklenir. kıvamını bulana kadar azar azar su dökülerek karıştırılır . 3 dilim pastırmayı küçük küçük kesilip çemenle karıştırılır. Çemen hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 216108 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar