Çiğ Börek tarifi

Eskişehir'in yöresel tatlarından Çiğ Börek'in tarifi, Mutfağım programında...

12.04.2012
Malzemeler:
500 gr orta yağlı dana kıyma
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
 
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Börek hamuru için; derince bir kaba 2 su bardağı un ve tuz eklenir. Azar azar su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamur üzeri bezle örtülüp yaklaşık 15 dakika dinlendirilir. 2 orta boy soğan rendenin küçük dişli kısmı ile rendelenir. Kıymanın üzerine  rendelenmiş soğan, arzuya göre karabiber ve tuz ilave edilerek yoğrulur. Çoz az su ilave edilir ve macun kıvamında bir harç elde edilir.Dinlenen hamur eşit parçalara ayrılır ve ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.  Her beze unlanan zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Hamurun yarısına kıymalı iç sürülür. Diğer yarısı üzerine kapatılır. Hamurun kenarları sıkı sıkı kapatılır. Derin bir tencerede bol sıvıyağ kızdırılır ve böreklerin  iki tarafı iyice kızartılır.
 
(Püf noktası: Börekler kızarırken yağın üzerinde kalan yüzlerine de kaşıkla kızgın yağ dökerseniz, böreklerinizin çok daha fazla kabarmasını sağlarsınız)
 
Çiğ Börek Servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 388638 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar