Ekşili Çorba tarifi

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Ekşili Çorba'nın tarifi, Mutfağım programında...

16.02.2012
Malzemeler:
1 Kilo pazı
1 Su bardağı kırmızı mercimek
½ Çay bardağı dövme
1 Su bardağı haşlanmış nohut
1 Tatlı kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı sumak ekşisi
Karabiber
Pul biber
Kimyon
 
Sosu için:
4 Diş sarımsak
Tereyağı
Zeytinyağı
Nane
Kırmızı biber
 
Yapılışı:
Güzelce yıkadığınız yarım bardak yarma ve 1 bardak kırmızı mercimeği geniş bir tencerede haşlayın. İçine bir tatlı kaşığı domates salçası, karabiber, pul biber ve kimyon ilave edip; kısık ateşte haşlanmaya bırakın. Mercimek ve yarma yumuşamaya başlayınca; ince ince doğradığınız 1 kilo pazıyı ve 1 su bardağı haşlanmış nohutu tencereye ilave edip 5 dakika kadar haşlayın. 1 Tatlı kaşığı sumak ekşisini ilave edin.Küçük bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp üzerine ince ince doğradığınız 4 diş sarımsağı ilave edin. Üzerine nane ve pul biber ekleyip ocağın altını kapatın. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine döküp, servis yapın.
 

  • Bu haber 97038 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar