Ekşili Et Çopur

Muğla'nın yöresel tatlarından Ekşi Et Çopur'un tarifi, Mutfağım programında...

29.05.2012
Malzemeler:
1 bütün tavuk
1 yemek kaşığı tereyağı 
5-6 diş sarımsak
4 yemek kaşığı un 
½ adet limon

Yapılışı: 1 tavuk haşlanır, suları ve etleri ayrı kaplara alınır. 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir, 5-6 diş sarımsak, 1 tutam tuzla birlikte havanda dövülür, tereyağına ilave edilir. 4 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur. Tavuğun suyundan 10-11 kepçe kadarı, çırpıcıyla hızlıca karıştırarak azar azar sosa katılır, içine yarım limon sıkılır, tavuk etleri de didilip sosa karıştırılır, bir taşım kaynatılır. Taze karabiberle servis edilen Ekşili Et Çopur, hazırdır. 



 

  • Bu haber 75330 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar