Evelik Çorbası tarifi

Kars'ın yöresel tatlarından Evelik Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

15.03.2012
Malzemeler:
Evelik
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tuz
1 u bardağı yeşil mercimek
 
Yapılışı:
Bir gece önceden sıcak suda bekletilen evelik otu iyice yıkanır. yıkanan evelikler kaynar su dolu tencereye alınır. 1 adet soğan yemeklik doğranır. 4 adet patates soyulup, küp küp doğranır.
1 su bardağı bulgur ve 1 tatlı kaşığı tuz eveliklere ilave edilir.  Çorba kaynayınca patatesler eklenir. Bir süre patateslerle piştikten sonra üzerine 1 su bardağı haşlanmış mercimek ilave edilir. Doğranan soğanlara sıvıyağ eklenip, kavrulmaya başlanır. 
Çorbanın meyanesi için; 2 yemek kaşığı una biraz su ilave edilir. hazırlanan meyane kaynayan çorbanın içine dökülür. Kavrulan soğanlar da çorbaya eklenince çorba biraz daha kaynatıldıktan sonra tamamlanır.
 

 

  • Bu haber 86670 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar