Fırın Ağzı tarifi

Kayseri'nin yöresel tatlarından Fırın Ağzı'nın tarifi, Mutfağım programında...

18.04.2012
Malzemeler:
1,5 kilo pirzola
Kuyruk yağı
½ çay bardağı zeytin yağı
6 domates
9 sivri biber
3-4 baş sarımsak
Pul biber
Kekik
Karabiber
 
Yapılışı:
1,5 kilo pirzola pul biber, kekik, karabiber, tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağıyla marine edilir. Kiremit bir kabın dibine 200 gram kadar kuyruk yağı döşenir. Marine edilmiş pirzolaların yarısı kadarı kuyruk yağının üzerine dizilir. 3-4 baş sarımsak doğranmadan etlerin üzerine serpiştirilir. 6 domates halka halka, 9 sivri biber de verevine doğranır. Bir sıra domates ve biber etlerin üzerine yerleştirilir. Pirzolanın geri halanı da kiremit pişirme kabına alınıp üzeri halka domateslerle tamamen kaplanır. 200 dereceye ayarlanan fırında pişmeye bırakılır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 320922 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar