Gül Poğaça tarifi

Denizli'nin yöresel tatlarından Gül Poğaça tarifi, Mutfağım programında...

26.02.2013
Malzemeler:
3 bardak un
250 gram beyaz peynir
250 gram kaşar
250 gram çemen
1 bardak süt
½ paket yaş maya
1 kaşık şeker
1 bardak sıvı yağ
 
Yapılışı:
Yarım paket yaş maya, 1 bardak ılık süt ve şeker ile eritilir. Üç bardak un, eritilen maya ve 1 bardak sıvı yağ ile yoğurulur. Hamur mayalanması için dinlendirilirken, 250 gram kaşar ve beyaz peynir rendelenir. Mayalanan hamur açılarak kalıpla yuvarlak kesilir ve kenarları üst üste gelecek şekilde 4’er 4’er dizilir. Üzerine rendelenen peynirler veya çemen sürülerek sarılarak rulo haline getirilir. Ortadan kesişen içi dolu rulolar pişirilecekleri kaba koyulur ve üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında nar gibi kızarıp gül gibi açan poğaçalar pişince servis tabağına alınır.
 
Gül poğaça sunuma hazırdır.
 

  • Bu haber 448335 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar