Haşhaşlı Börek tarifi

Adapazarı'nda gün sofrası kuruyoruz.

10.04.2012
Malzemeler:
1 su bardağı kavrulmuş fındık
6 yemek kaşığı öğütülmüş haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
 
Hamuru için:
1 kg un
1 paket yaş maya
2 ½  su bardağı ılık süt
2 yumurta1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
1 paket yaş mayanın üzerine 1 su bardağı ılık süt ve 2 adet kesme şeker ilave edilerek mayalanmaya bırakılır.Karıştırma kabına 1 kg un ve maya ilave edilir. 1 su bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1  buçuk su bardağı süt ve 2 tatlı kaşığı tuz eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamur 6 eşit parçaya ayrılır. Fındık ve öğütülmüş ezme haşhaş 1 su bardağı sıvıyağ eklenerek doğrayıcıda çekilir. ilk beze unlanan zeminde tepsi büyüklüğünde açılıp kenara alınır. İkinci beze de yanı büyüklükte açılır ve üzerine fındıklı haşhaş sürülür. Açılan ikinci hamur üzerine serilir , sıvıyağ gezdirildikten sonra  yine fındıklı haşhaş sürülür. Hamur ortadan ikiye kesilir ve ilk parça sarıldıktan sonra burulup biraz çekilirek uzatılır ve eşit 2 parçaya ayrılıp yağlanmış tepsiye alınır. Haşhaşlı 2 kat hamurun diğer yarısı da aynı şekilde sarılıp tepsiye yerleştirilir. Kalan bezeler de açılıp aynı şekilde haşhaşlanıp sarılır. Üzerlerine 1 yumurta beyazı ile birlikte sürülür. Biraz daha mayalanması için dinlendirilir.190 deredece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
 
Haşhaşlı Börek servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 330723 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar