Hayrabolu Tatlısı tarifi

Tekirdağ'ın yöresel tatlarından Hayrabolu Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

25.04.2012
Malzemeler:
500 gr tuzsuz yağlı peynir
½ su bardağı irmik
3 yumurta
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Kaymak
Antep fıstığı
Fındık
 
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 bardak su
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına 3 yumurta kırılır ve iyice çırpılır. Peynir   ezildikten sonra yumurtaların üzerine eklenir. Yarım su bardağı irmik, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı kabartma tozuda ilave edilip aldığı kadar un ile birlikte ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar hamur iyice yoğrulur.Fırın tepsisi yağlı kağıt ile kaplanır. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanır ve tepsiye dizilir. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır.Şerbeti için 3 su bardağı şeker ve 4 bardak su kaynatılır. Soğuyan tatlıların altı çatalla delinir ve şerbetin içine atılarak yumuşayana kadar pişirilir. Arzuya göre üzerlerine kaymak koyulup fındık ve fıstık serpilir.
 
Hayrabolu Tatlısı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 355914 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar