Hindistan Cevizli Mini Pasta tarifi

Sivas'ın yöresel tatlarından Hindistan Cevizli Mini Pasta tarifi, Mutfağım programında...

10.10.2012
Malzemeler:
4 yumurta
4 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
½  su bardağı süt
1 paket krema
6-7 adet kayısı
Hindistan cevizi
 
Yapılışı:
4 yumurta derin bir kabın içinde çırpılır. Üzerine 3 kahve fincanı şeker konulup kar gibi olana kadar çırpılır. 2 kahve fincanu un eklenip karılır, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve kalan 2 kahve fincanı un eklenip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır.  Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Hazırlanan hamur ince bir kat şeklinde tepsiye yayılır. Önceden ısıtılmamış fırında  üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. 1 paket kremanın üzerine yarım bardaktan biraz daha az soğuk süt dökülüp katılaşana kadar çırpılır. Kayısılar dilimlenir.
Fırından çıkan sıcak kek eşit boylarda dikdörtgen parçalara kesilir. Her parçaya krema sürülür. 1’er dilim kayısı yerleştirilip sarılır. Hazırlanan pastalar süte batırılıp hindistan cevizine bulanır. Üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında soğutulur.
 
Hindistan Cevizli Mini Pastalar servise hazırdır.
 

  • Bu haber 427437 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar