İçli Köfte tarifi (Diyarbakır)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından İçli Köfte tarifi, Mutfağım programında...

04.02.2013
Malzemeler:
1 kase yarma
1 kase bulgur
2 tatlı kaşığı kişniş
2 tatlı kaşığı pul biber
 
İç harcı için gerekli malzemeler:
750 gram kuzu kıyma
4 adet soğan
3 adet yumurta
1 bağ maydanoz
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kişniş
2 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak sıvı yağ
 
Yapılışı:
Birer kase yarma ve bulgur, ikişer tatlı kaşığı kişniş ve pul biberle harmanlanıp üzerine su eklenerek yoğurulup dinlendirilir. Soğanlar ve maydanoz ince ince kıyılır. İki yemek kaşığı tereyağı eritilerek 750 gram kıyma kavurulmaya başlanır. Üzerine soğanlar eklenir. Baharatlar kişniş, karabiber ve pul biber de karışıma katılıp kavurulmaya devam edilir. Kıyılan maydanozlarda eklenen kıyma ve diğer malzemeler yeterince kavrulduktan sonra kaba aktarılarak soğutulur. Bulgur ve yarmayla hazırlanan hamurdan bezeler kopartılarak doldurulacağı şekle getirilir. İçi soğutulan harçla doldurulup birer birer kapatılır. Limon suyu damlatılarak kaynatılan sıcak suda içli köfteler haşlanır. Haşlanan köfteler çırpılmış yumurtaya bulanarak kızartılır.
 
İçli köfte sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 414153 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar