İrmikli Gül Tatlısı tarifi

Amasya'nın yöresel tatlarından İrmikli Gül Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

14.05.2013
Malzemeler:
1 ½ çay bardağı irmik
1 ½ çay bardağı yoğurt
1 ½ çay bardağı sıvı yağ
½ paket tereyağı
½ paket kabartma tozu
Ceviz
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 bardak şeker
3 bardak su
 
Yapılışı:
Hamuru için yarım paket tereyağı, 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ, 1 buçuk  çay bardağı yoğurt, 1 buçuk çay bardağı irmik yoğurma kabına alınır. Yarım paket kabartma tozu ve aldığı kadar un katılıp kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğrulur. Şerbeti için; 3 bardak şeker, 3 bardak suyla kaynatılır. Dinlenen hamur iki bezeye ayrılır. İlk beze incelene kadar açılıp çay bardağının ağzıyla kesilir. Yuvarlak 3 hamur kenarları üst üste gelecek şekilde yerleştirilir. 3 yaprak sarılır ve ortadan kesilip iki adet gül elde edilir. Kalan yuvarlak  hamurlar da aynı şekilde dizilip, sarılır ve kesilip güller elde edilir. Hamurun kalan bezesi de aynı şekilde hazırlanır. Güllerin üzerine 1’er parça ceviz yerleştirilir. Gül şeklindeki hamurlar 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Pişen güllerin üzerine şerbet dökülür.
 
İrmikli Gül Tatlısı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 1227960 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar