Ispanaklı Tuzlu Pasta tarifi

Sofraların sevilen tatları, İstanbul'da kurulan Mutfağım sofrasında...

16.04.2012
Malzemeler:
1 kg ıspanak
3 büyük boy soğan
1 yumurta
4 yemek kaşığı krem peynir
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
 
Hamuru için:
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
½ paket margarin
½ su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
3 orta boy soğan piyazlık doğranır. 2 yemek kaşığı tereyağında, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şekerle karamelize olana kadar kavrulur. Hafif pembeleşince 1 paket dolmalık fıstık eklenir.  1 kg ıspanak saplarıyla beraber ince ince kıyılır ve kavrulan soğanlara eklenir. ıspanaklar biraz diriliğini kaybedince, önceden suda beklettilen 1 paket kuş üzümü de eklenir ve ıspanakların altı kapatılıp, soğumaya bırakılır. Ispanaklı harç soğuduktan sonra yarım paket krem peynir, 1 yumurta ve yarım tatlı kaşığı karabiber eklenip karıştırılır.
 
Hamuru için:
Derince bir kaba 1 yumurta kırılır. 2 yemek kaşığı yoğurt, yarım paket margarin, yarım bardak sıvı yağ ve 1 paket kabartma tozunun ardından un elenerek hamur yoğrulmaya başlanır.  Hamur kıvama geldikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve yağlanan fırın tepsisine yayılarak yerleştirilir. Üzerine ıspanaklı harç yayılıp 170 derecedeki fırına pişmeye verilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 159813 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar