Kabak Çırpması tarifi

Amasya'nın yöresel tatlarından Kabak Çırpması'nın tarifi, Mutfağım programında...

10.05.2012
Malzemeler:
200 gr dana kıyma
5 adet kabak
5 adet domates
2 yumurta
2 orta boy soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
 
Yapılışı:
Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur. Soğanlar küçük küçük doğranıp 5 yemek kaşığı sıvıyağ  ve 1 yemek kaşığı tereyağ ile kıymaya eklenir. Kıyma soğanla sotelendikten sonra 2 çorba kaşığı domates salçası koyulur. Salçanın kokusu çıkınca kabaklar da kıymaya eklenir ve tüm malzemeler karıştırılır. Yemeğin içine 2 yumurta kırılır ve çok karıştırılmadan tencerenin kapağı kapalı olarak domatesler doğranana kadar kendi halinde pişirilir. Yumurtalar pişince yemek karıştırılır ve küçük küçük doğranış domatesler eklenir. Domatesler yumuşayınca kabakların üzerini geçecek kadar sıcak su eklenippişirilir. Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce ince ince kıyılmış maydanozlar da yemeğe eklenir. Servis sırasında dereotu ile süslenir.
Kabak Çırpması servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 328374 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar