Karakuş Tatlısı tarifi

Adana'nın yöresel tatlarından Karakuş Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

24.05.2012

Malzemeler:
3 su bardağı ceviz
3 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Nişasta
 
Şerbeti için:
5 bardak su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
 
Yapılışı:
Hamuru için; unun üzerine 3 adet yumurta kırılır 1 yemek kaşığı  yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, 1 fiske de tuz konur. Ele yapışmayan yuuşak bir kıvam alana kadar yoğrulup üzeri bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır.
 
Şerbeti için;  3 su bardağı şeker, 5 bardak suyla koyulaşana kadar kaynatılır. Üzerine 1-2 damla limon suyu sıkılıp soğutulur.
 
3 su bardağı dövülmüş ceviz, 2 çay kaşığı tarçın ve 2 yemek kaşığı toz şekerle karıştırılır.
 
Dinlenen hamur bezelere ayrılır. İlk beze  nişasta-un karışımı serpilerek açılır. Bir ucu pile pile katlanır ve üzerine aralıklarla ceviz yerleştirilir. Amurun kalan kısmı da iç yerleştirilen kısmın üzerine pile pile katlanır. Hamur cevizli kısımlardan kesilir. Her parçanın uçlarını büzülüp elle sıkıştırılır. Diğer bezeler de bu şekilde açılıp hazırlanır. Kızgın yağda kızartıldıkça soğuk şerbetin içine atılır. Şerbetini çeken hamurlar tencerden alınır.
 
Karakuş Tatlısı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
 


  • Bu haber 117045 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar