Karnabahar Köftesi tarifi

Denizli'in yöresel tatlarından Karnabahar Köftesi'nin tarifi, Mutfağım programında...

20.02.2012
Malzemeler:
1 Adet küçük boy karnabahar
Kuru biber
1/2 Limon suyu
Sıvıyağ
 
Harcı için:
6 Yemek kaşığı un
2 Adet yumurta
1/2 Demet dereotu
Pul biber
Karabiber
 
Yapılışı:
Karnabaharları küçük parçalara ayırıp düdüklü tencereye alın. Üzerine tuz ve yarım limon suyu ekleyip haşlayın. Diğer tarafta, derin bir kabın içine yarım demet dereotunu ince ince kıyın.  Üzerine 2 adet yumurta kırıp, 6 yemek kaşığı da un ilave edin. Pul biber, karabiber ve tuz ekleyip bütün malzemeleri iyice karıştırın. Haşladığınız karnabaharları malzemelerin üzerine ekleyip güzelce ezin. Bütün malzemeler iyice karıştığında, tavaya sıvıyağ ekleyip ocağın altını açın. Hazırladığınız harçtan, yemek kaşığı ile parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Her iki tarafı da kızaran köfteleri kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alıp yağını süzdürün.Son olarak kuru biberleri de kızartıp, köftelerle birlikte servis yapın.
 
 

  • Bu haber 290547 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar