Kaymaçina tarifi

Kırklareli'nin yöresel tatlarından Kaymaçina'nın tarifi, Mutfağım programında...

12.04.2012
Malzemeler:
1 kg süt
6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
 
Yapılışı:
6 yumurta derin bir kabın içine kırılır. Üzerine  1 su bardağı da toz şeker eklenir ve köpürene kadar iyice çırpılır. Nişasta ve vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir. Süt yavaş yavaş eklenip biraz daha çırpılır. Hazırlanan hamur yağlanmış ısıya dayanıklı bir tepsiye dökülür ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Kaymaçina servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 243891 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar