Kişnişli Poğaça tarifi

Mersin'in yöresel tatlarından Galeta Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

30.05.2012

Malzemeler:
3 orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 ½ tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı kişniş
2 çay kaşığı pulbiber
1 tutam karabiber
1 yumurta sarısı
Çörekotu
 
Yapılışı:
3 orta boy patatesin çabuk haşlanması için kabukları soyulur. İri iri doğranıp 1 çay kaşığı tuz serpilen suda haşlanır.
 
1 paket margarin tavada eritilir. Eriyen margarin ayrı bir kabın içine alınıp üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı dökülür. 1 büyük çay bardağı yoğurt, 1 buçuk tatlı kaşığı şeker, 1 tutam tuz  ve 2 çay kaşığı kişniş eklenir. Azar azar un dökülerek karıştırılır ve 1’er paket kabartma tozu ve vanilya eklenip dinlenmeye bırakılır.
 
Poğaçanın iç harcı için;
1 adet kuru soğan küçük küçük doğranıp, 1 yemek kaşığı margarinle birlikte diriliğini kaybedene kadar kavrulur.Haşlanan patatesler derin bir kabın içine alınır ve çatalla ezilip püra haline getirilir.Kavrulan soğanlar pateteslerin üzerine dökülür. Pulbiber ve karabiberle lezzetlendirilir. 1 tutam ince ince kıyılmış maydanozla birlikte harmanlanır.
 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Hamurumuzu yuvarlanıp yassılaştırılır, içi yerleştitilip bohça gibi kapatılır ve ters olarak tepsiye yerleştirilir. Poğaçaları üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek oyu serpilir. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Kişnişli Poğaça servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN



 


  • Bu haber 272727 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar