Köstebek Pasta tarifi

Balıkesir'in yöresel tatlarından Köstebek Pasta tarifi, Mutfağım programında...

18.04.2013
Malzemeler:
4 su bardağı un
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 ½ su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
5 adet muz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı zeytinyağı
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
 
Yapılışı:
Kek hamuru için 4 yumurta kırılır. Üzerine bir buçuk bardak şeker koyulur. Yumurta ve şeker blendırla çırpılır. 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı süt dökerek karışım çırpılmaya devam edilir. Çırpılan malzemelere 3 su bardağı un eklenir. 4 yemek kaşığı kakao, birer paket kabartma tozu ve vanilya ile 1 yemek kaşığı hindistan cevizi serpilir. Karıştırılan harç yoğurulmaya başlanır, ihtiyaca göre 1 bardak daha un eklenir. Kekin pişeceği tepsi yağlanır ve hamur içine dökülür. Kek fırında pişirilmeye başlanır. Pastanın muhallebisi için 2 bardak süt, iki yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı toz şeker karıştırılır. Muhallebi harcına 2 yemek kaşığı da nişasta koyulur. Topak topak olmaması için muhallebi karıştırılarak pişirilir. Pişen muhallebi soğutulurken de karıştırılmaya devam edilir. 1 yemek kaşığı hindistan cevizi eklenen muhallebi iyice çırpılır.  Kekin puf gibi kabaran üstü kesilir ve ortası hafifçe oyulur. Oyulan yere muhallebi dökülür ve muhallebinin üzerine kabukları soyulan muzlar tüm olarak yerleştirilir. Muhallebi ile muzların ve kekin üzeri kaplanır. Kekin kesilen kısmı rondoda çekilerek üzerine muhallebili pastanın üzerine serpilir.
 
Köstebek pasta sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 320598 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar