Kuru Biber Aşı tarifi

Uşak'ın yöresel tatlarından Kuru Biber Aşı'nın tarifi, Mutfağım programında...

01.03.2012
Malzemeler:
3 avuç kurutulmuş acı kırmızı biber 
2 Adet Kuru soğan 
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Süzme Yoğurt 
Sarımsak 
Zeytinyağı  
Nane 
 
Yapılışı:
4 - 5 diş sarımsak ezilir, 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 tatlı kaşığı tuz ile karıştırılır. Biraz su ile inceltilir. 2 adet kuru soğan piyazlık doğranır ve zeytinyağda kavrulur. Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı biber ve 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek, karıştırılmaya devam edilir.
 
3 avuç kadar kurutulmuş biber kaynayan suya haşlamaya bırakılır. Haşlandıktan sonra süzülerek kavrulan soğanların üzerine eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Kavrulan kuru biber aşı servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağında yakılan nane de eklendikten sonra servise hazır hale gelir.
 

  • Bu haber 236925 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar