Kuzu Etli Enginar tarifi

İzmir'in yöresel tatlarından Kuzu Etli Enginar tarifi, Mutfağım programında...

02.04.2013
Malzemeler:
500 gr kuzu eti
5 adet enginar
2 adet soğan
½ demet dereotu
2 yemek kaşığı un
3 adet limon
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Enginarların sapları kesilir ve dış yaprakları çıkartılıp 4 eşit parçaya ayrılır. İçteki tüylü kısımları temizlenip kararmaması için 2 yemek kaşığı un ve 2 limonun suyu eklenmiş suda bekletilir. 2 adet soğan yemeklik doğranır. 2 diş sarımsak kıyılır. Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti kendi yağında kavrulur. Kavrulan etlere 1 çay bardağı zeytinyağı dökülür ve etler doğranan 2 soğan ve 2 diş sarımsakla sotelenir. Unlu limonlu suda bekletilen enginarlar süzülür ve ete eklenir. Yemeği pişirmek için malzemelerin üzerini çıkmayacak kadar su dökülür. Terbiyesi için 1 limonun suyu ile yarım kaşık un karıştırılır ve pişen yemeğe eklenir. Kuzu etli enginar servis tabağına alınır ve üzeri dereotu ile süslenir.
 
Kuzu Etli Enginar servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 485514 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar