Lahana Sarması tarifi (Malatya)

Malatya'nın yöresel tatlarından Lahana Sarması'nın tarifi, Mutfağım programında...

07.09.2012
Malzemeler:
1 orta boy beyaz lahana
6 adet kuzu gerdan
4 kuru soğan
3 kase yarma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
Beyaz lahanın kök kısmı kesilir ve yaprakları dikkatlice ayrılır. 2 tatlı kaşığı tuzla kaynatılmış suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan yapraklar tencereden alınıp soğuk sudan geçirilir.
 
4 kuru soğan piyazlık doğranır. 3 yemek kaşığı zeytinyağıyla 2 yemek kaşığı tereyağında pembeleşene kadar kavrulur. 1’er yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası eklenip kokusu çıkana kadar sotelenir. 3 kase yarma biraz ılık suyla birlikte köfte gibi yoğrulur. Lahana yaprakları 3-4 parçaya kesilir. Yarmalı içle birlikte sarılır. Düdüklü tencereye gerdan  etleri yerleştirilir, üzerlerine bir sıra sarma konulur. Sarmalar bitene kadar her katta aynı işlem tekrarlanır. En son kata kalan soğanlı sos konulur. Üzerini çıkmayacak kadar suyla birlikte biraz pişirilir. Üzerine tabak örtülür, düdüklünün kapağı kapatılarak pişirilir. Pişen yemek servis tabağına ters çevrilir.
 
Lahana Sarması servise hazırdır.
 

  • Bu haber 127575 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar