Mercimek Lapası tarifi

Bursa'nın yöresel tatlarından Mercimek Lapası'nın tarifi, Mutfağım programında...

13.02.2012
Malzemeler:
1,5 bardak kırmızı mercimek
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Adet kuru soğan
1 Tatlı kaşığı domates ve biber salçası karışımı
½ çay bardağı sıvı yağ
 
Üzeri İçin:
Tereyağı
Kimyon
 
Yapılışı:
1 Adet kuru soğanı, yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası karışımını ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine 1 çay bardağı pirinci ekleyip kısa bir süre kavurduktan sonra 3 bardak sıcak su ilave edin. Su kaynayınca 1,5 bardak kırmızı mercimeği de ilave edip kapağı kapalı şekilde ağır ateşte pişirin. Malzemeler lapa kıvamına gelince servis tabağına alıp üzerine kimyon serpin. Küçük bir tavada tereyağı kızdırıp üzerine gezdirin ve servis yapın.

  • Bu haber 217890 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar