Midye Tatlısı tarifi

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Midye Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

16.02.2012
Malzemeler:
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Çay bardağı süt
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı zeytinyağı
1/3 paket yaş maya
Alabildiği kadar un
Nişasta(Hamuru açmak için)
 
Şerbeti için:
3 Bardak toz şeker
3 Bardak su
½ limon suyu
 
İçine:
1 Kase dövülmüş ceviz
1 Tatlı kaşığı tarçın
 
Üzerine:
Tereyağı
 
Yapılışı:
Derin bir kaba 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı zeytinyağı ve çay kaşığının ucu ile tuz ilave edin. 1 Çay bardağı sütü, 1 adet yumurtayı ve yaş mayayı da ekleyip malzemeleri güzelce karıştırın.Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurun daha iyi mayalanması için üzerini örtüp 10 dakika kadar dinlendirin. Diğer tarafta derin bir tencereye 3 bardak toz şekeri, 3 bardak suyu ekleyip kaynatın. Hafif koyulaşmaya başlayınca yarım limon suyunu ekleyip altını kapatın.Dinlendirdiğiniz hamuru 6 eşit parçaya bölün.Hamur bezelerini tabak büyüklüğünde açıp, aralarına nişasta sürdükten sonra üst üste dizin. Daha sonra üst üste dizdiğiniz 6 kat yufkayı büyük bir tepsi kadar açın. Daha sonra, açtığınız hamuru rulo şeklinde sarıp silindir biçimine getirin. Hamuru; bıçakla 1 santim kalınlığında dilimlere ayırın. 1 Kase dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçını bir kasede karıştırın. Kestiğiniz hamur dilimlerini düzeltip, arasına tarçınlı ceviz koyarak midye şeklinde kapatın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin. Midye şeklini verdiğiniz hamurların üzerine tereyağı sürüp, 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp sıcakken şerbetini ekleyin ve servis yapın.
 

  • Bu haber 494181 defa görüntülendi.
    • Doğal,Samimi ve Sıcacıksınız :))

      - 03.03.2012 12:16:28
      yaprak 
      Sizi Keyifle izliyorum,çok teşekkürler size ve hekibinize
    • nursel

      - 02.03.2012 12:47:48
      nursel 
      şerbetin koyu olmasını istemeyenler limonu şerbet kaynadıktan sonra 5,6 damla sıkın
    • sabahat

      - 26.02.2012 00:56:31
      sabahat 
      midye tatlısını denedim çok güzel olduda şerbetide sıcak döktüm biraz hamur oldu.
    • şerbeti

      - 25.02.2012 23:00:41
      Ayça 
      şerbeti soğukken sıcak tepsiye dökün bizde denedik ve harika oldu tavsiye ederim afiyet olsun
    • şerbet

      - 23.02.2012 12:35:18
      nur 
      denedim ancak olmadı.. :( sanırım şerbetini fazla kaynatmışım çok sert oldu tatlı ve yiyemedik :( tatlıyı yapanlar şerbeti ne kadar süre kaynattıklarını yazabilirler mi? hamuru çok güzel oldu görüntüsü çok farklı .. tekrar denemek istiyorum..
    • nursel

      - 21.02.2012 21:16:55
      nihal 
      programınıı severek izliyorum nursel abla seni çok seviyorum çok tatlısın çok doğalsın:)
    • Midye tatlısı

      - 20.02.2012 16:31:17
      Nurcan - Bodrumdan 
      Midye tatlısı tarifini uyguladım. Gerçekten çok güzel oldu.Tavsiye ederim.
    • şerbet

      - 19.02.2012 13:28:14
      burju 
      şerbet sıcak mı dökülecek soğuk mu?
    • şerbet

      - 18.02.2012 16:30:33
      bendeniz 
      şerbeti ılık tepsi sıcak olucak
    • yase

      - 17.02.2012 18:49:28
      yase 
      tatlı süper gözüküyor ellerinize sağlık
    • şerbeti

      - 16.02.2012 20:27:06
      eda hacıoğlu 
      midye tatlısı çok süper gözüküyor. fakat şerbeti sıcakken mi dökülecek soğudktan sonra mı anlamadım
    • nursel

      - 16.02.2012 18:56:51
      emel 
      programınızı keyifle izliyorum...çok tatlısın ve doğalsın.Hep böyle kal olur mu...
    • Başlık

      Yorum

      Yazar