Muğla Halkası tarifi

Muğla'nın yöresel tatlarından Muğla Halkası tarifi, Mutfağım programında...

24.06.2013
Malzemeler:
1 ½ su bardağı yoğurt
1 ½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
4 adet yumurta
1 adet limon
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:
3 yumurta 1 buçuk su bardağı  şekerle güzelce karıştırılır. 1 limon kabuğu rendesi ve 1 su bardağı zeytinyağı, 1 buçuk su bardağı yoğurt, 1’er paket vanilya ve kabartma tozu eklenir. Malzemeler karıştırılır ve toparlanana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur üzeri örtülüp yaklaşık 20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurdan bezeler alınır ve kalem gibi açılıp saç örgüsü şeklinde sarılır, yuvarlaklar yapılır. 1 adet yumurta çırpılıp halkaların üzerine sürülür. Önceden ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

Muğla Halkası servise hazırdır.

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 361341 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar