Patatesli Börek tarifi

Yöresel tatlardan Zeytinyağlı Enginar Sarma'nın tarifi, Mutfağım programında...

03.04.2012
Malzemeler:
3 Adet yufka
1/2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Çay bardağı zetinyağı
1 Adet yumurta
Susam
Çörek otu
 
İç Harcı için:
4 Adet patates
1 Adet kuru soğan
6 Dal maydanoz
Karabiber
Pul biber
 
Yapılışı:
Böreğin iç harcını hazırlamak için öncelikle patatesler haşlanır ve soğuması beklenmeden ezilir. Yemeklik doğranan 1 adet kuru soğan ve ezilmiş patatesler zeytinyağında kavrulur. Ocaktan alındıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz, karabiber, pul biber ve tuz ilave edilip karıştırılır. Diğer tarafta yarım su bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay bardağı zeytinyağı derin bir kasede çırpılır. Yufkalar ikiye bölünür ve sütlü yoğurtlu sos ile güzelce ıslatılır. Şerit şeklinde iç harcı doldurulup rulo şekli verilen yufkalar, gül böreğinde olduğu gibi sarılarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Bütün yufkalar tamamlandıktan sonra, süt yoğurt ve zeytinyağı ile hazırlanan sosun içine 1 adet yumurta kırılır ve çırpılıp böreğin üzerine sürülür. Son olarak susam ve çörekotu ile süslenir ve önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 98334 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar