Patatesli Hıngel tarifi

Sivas'ın yöresel tatlarından Patatesli Hıngel'in tarifi, Mutfağım programında...

12.03.2012
Malzemeler:
1 kg patates
1 Adet yumurta
1 Bardak su
Aldığı kadar un
Pul biber
Sosu İçin 250 gr tereyağı
Domates soslu biber turşusu
 
Yapılışı:
1 kg patatesin kabukları soyulduktan sonra güzelce yıkanır ve üzerini geçecek kadar su ile haşlamaya bırakılır. Daha sonra patatesler ocaktan alınır ve çatal ile ezilip içine pul biber ilave edilir.Diğer tarafta derin bir kaba 1 bardak su ve 2 çay kaşığı tuz ekledikten sonra üzerine 1 adet yumurta kırılır ve alabildiği kadar un eklenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Mantı yufkası kalınlığında açılan hamurdan çaydanlık kapağı ile parçalar kesilir. Patatesli iç harcı ile doldurulan hamurlar kapatılarak tuzlu suda haşlanır. Suyu süzülen hamurların üzerine eritilmiş 250 gram tereyağı gezdirilir. Domates soslu biber turşusu ile servis edilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 588384 defa görüntülendi.
    • gürcü

      - 12.03.2013 15:31:46
      fatoş 
      buda gürcülerin çok sevdiği bir yemek harika olur
    • çerkes

      - 11.01.2013 14:55:35
      çerkes 
      bu yeemek kafkasya kökenli çerkeslerin yemeği olur. yanlış tanıttmayın
    • sivas

      - 13.03.2012 18:55:47
      bahar 
      patatesli hingel çoooook güzel bende sivaslım
    • mutfağım

      - 13.03.2012 12:09:38
      nurefşan dede 
      bence mercivekli içli köfte çok güzel ben beğendim hepsi bir birinden güzel
    • Başlık

      Yorum

      Yazar