Pirinç Topları tarifi

Sofraların sevilen tatları, İstanbul'da kurulan Mutfağım sofrasında...

16.04.2012
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
250 gr mantar
1 büyük boy soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tutam kişniş
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
 
Kızartmak için:
3 yumurta
Galeta unu
Buğday unu
Sıvıyağ
 
Yapılışı:
1 büyük boy soğan yemeklik doğranır, 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur.  2 su bardağı pirinç (yıkanmamış olması gerekiyor) kavrulan soğanlara eklenir ve üzerine sıcak su dökülür. Pirinç suyunu çektikçe su eklenerek lapa haline getirilir. Suyunu çektikten sonra karabiber, yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenir ve soğuması için geniş bir tepsiye yayılır. 1 tutam maydanoz, 1 tutam kişniş ve 1 tutam dereotu ince ince kıyılıp lapa kıvamındaki pirinçlere eklenir.  250gr mantar dilimlenir ve eritilen 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Mantarlar suyunu çektikten sonra yeşilliklerle karıştırılan pirinçlere eklenir ve soğuması için buzdolabına kaldırılır. Soğuduktan sonra avuç içinde ceviz büyüklüğünde toplar hazırlanır.
 
Pirinç toplarını panelemek için bir tabağa 3 yumurtayla biraz süt ekleyip çırpılır, bir  tabağa un ve başka bir tabağa da galeta unu dökülür. Pirinç topları önce unu sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulanarak bol yağda kızartılır.
 
Pirinç topları servise hazır hale gelir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 190269 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar