Soğan Dolması tarifi

Erzurum'un yöresel tatlarından Soğan Dolması tarifi, Mutfağım programında...

16.11.2012
Malzemeler:
5 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Harcı için:
½ kg. dana kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı reyhan
1 çay kaşığı kara biber
 
Yapılışı:
Soğanlar kabukları soyulmadan tam ortalarına kadar kesilerek yayvan bir  tencereye dizilir.
Ortası kesilen tenceredeki soğanlara suyu eklenir ve pişirilmeye başlanır. Harç için iki adet soğan kıyılır ve bir çay bardağı yıkanmış pirinçle birlikte yoğurma kasesine alınır. Kaseye kıyma ve tereyağı koyulur. Harca reyhanlar ufalanarak ilave edilir. Yarım çay bardağı sıvı yağı ve tuzu da ekledikten sonra yoğrulur. 
 
Haşlanan soğanlar soğutulmak için ayrı bir kaba alınır. Çatal yardımıyla soğanın katları ayrılır ve aralarına harç doldurulur. Soğan dolmasına suyu eklenir pişmeye bırakılır. Yumuşamaya başlayınca harlı ateşe alınarak suyu çektirilir. Dolmalar  her yanı eşit pişmesi için çevrilir. Servis tabağına alınan dolamalara tencere dibindeki karamelize suyu dökülür.
 
Soğan dolması afiyetle yenmeye hazırdır.
 

  • Bu haber 332505 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar