Şumum Çöreği tarifi

Tarsus'un yöresel tatlarından Şumum Çöreği tarifi, Mutfağım programında...

06.05.2013
Malzemeler:
3 yemek kaşığı şumum baharatı
½ çay bardağı susam yağı
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
Aldığı kadar un
İç harcı için:
3 yemek kaşığı şumum baharatı
1 yemek kaşığı susam
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Bir su bardağı ılık sütle, 1 paket kuru maya ve toz şeker eritilir. Yarım çay bardağı susam yağı ve aldığı kadar un eritilen mayaya eklenir. 3 yemek kaşığı şumum baharatı ve tuz serpilen harç yoğurulur ve istenen kıvama getirilir. Sos için bir çay bardağı sıvı yağa 3 yemek kaşığı şumum baharatı ve 1 yemek kaşığı susam eklenip karıştırılır. Açma tahtasına yağ sürülür ve hamurdan alınan beze elle yuvarlak şekilde açılır. Ortasına bir delik açılıp üzerine hazırlanan sos sürülür. Hamur delikten kenarlara doğru kıvırılarak simit şekline getirilir. Sekiz yapılıp burulur ve tel tel olması sağlanır. Tel tel hamur sarılarak fırın tepsisine dizilir ve pişirilir.
 
Şumum çöreği sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 281799 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar