Süt Helvası tarifi

Bursa'nın yöresel tatlarından Süt Helvası'nın tarifi, Mutfağım programında...

15.03.2012
Malzemeler:
2 lt süt
500 gr tereyağı
3 ½ su bardağı su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
 
Üzeri için:
Antep fıstığı ve çam fıstığıYapılışı: Büyükçe bir tencereye tereyağı konup eritilir. Ayrı bir tencereye 2 litre soğuk süt ilave edilir ve içine toz şeker eklenir. Eriyen yağa 2 su bardağu un eklenir ve devamlı karıştırılarak süt kaynayana kokusu çıkana kadar kavrulur.Sütün içine 1 paket de vanilya eklenir. Fırının ızgara kısmı açılır. Süt kaynayınca kavrulan una yavaş yavaş ilave edilir ve helva çırpıcı ile devamlı karıştırılır. Isıya dayanıklı fırın tepsisine boşaltılıp üzeri çam fıstığı ile süslenip fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Süt Helvası servise hazırdır.
 

 

  • Bu haber 422172 defa görüntülendi.
    • çok güzeelll

      - 12.04.2012 21:21:39
      nisan 
      ben üç kere yaptım ilki acemiişiydi ama diğer ikisi süper olmuştu ev halkıda çok sevdi mutlaka deneyin
    • yok

      - 17.03.2012 17:03:02
      didem  
      çok qüzel olmuş ewde denicem Herkese afiyet olsun :)
    • IMMM

      - 17.03.2012 11:44:31
      BENN 
      GÜZEL GÖRÜNÜYO.DENİCEM BU TARİFİ ELLERİNİZE SAĞLIK
    • Başlık

      Yorum

      Yazar