Tandır Çorbası tarifi

Afyon'un yöresel tatlarından Tandır Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

01.04.2013
Malzemeler:
250 gr az yağlı dana eti
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı pirinç
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
250 gr az yağlı dana eti güzelce kavrulur ve üzerini 1-2 parmak geçecek kadar suyla birlikte düdüklüde haşlanır. Haşlanan etler çıkartılır ve didiklenir. Et suyu, çorbanın pişeceği tencereye süzülür. Kaynayan suya 1 su bardağı pirinç atılır ve yumuşayana kadar pişirilir. Meyanesi için; 2 yumurtanın sarısı ayrılır ve 2 su bardağı yoğurt ile çırpılır. Yoğurdun üzerine 2 yemek kaşığı un eklenir ve biraz da su dökülüp pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırılıp çorbaya yavaş yavaş dökülür. Didiklenen etler eklenip 1-2 taşım kaynatılır ve çorba ocaktan alınır. 2 yemek kaşığı tereyağında 2 çay kaşığı pul biber kızıdırılır ve çorbanın üzerine gezdirilir.
 
Tandır Çorbası servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 721224 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar