Tava Kete tarifi

Kars'ın yöresel tatlarından Tava Kete'nin tarifi, Mutfağım programında...

13.01.2012
Malzemeler:
Un (Aldığı kadar)
500 gr. Terayağ
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
Yapılışı:
Süt ocakta ılınıncaya kadara ısıtılır. İçine ılık su ilave edilir.  Toz maya karışımı eklenerek topaklanmaması ve hamura istenilen kabarıklığı vermesi için iyice yedirilir. İçine aldığı kadar un eklenir. Teretağı köpükleri kayboluncaya kadar eritiilir. Ayrı bir kaba 5-6 kepçe un konur ve ortası havuz gibi açılır. İçine Eriyen tereyağı dökülür.  Tereyağı eklenen un iyice yoğrulur,  yoğrulurken de azar zar yağ eklenmeye devam edilir. Parça parça bir kete içi elde edilir.Dinlenen Kete hamurundan parçalar koparılır ve avuç içinde yuvarlanarak mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır ve açılır.6 tene yufka araları yağlanarak üst üste kapatılır ve 4 eşit parçaya kesilir. Geriye kalan 5 yufka da yağlanıp üst üste konur ve yine 4’e ayrılır.Üçgen şeklindeki yufkaların ortasına iç harcı olan hamurdan koyulur. Yuka ortasındaki hamuru kapatacak şekilde kenarlarından büzülür ve tekrar tek parça bir beze haline getirilir.İçi hamurlu beze  elle inceltilir. Tüm yufkaları içi hamurlu bezeler haline getirildikten sonra kızgın yağda iki tarafı kızarana kadar pişirilir.  Tava Kete Servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 376731 defa görüntülendi.
    • güzel ama

      - 11.02.2012 14:13:34
      fatma 
      güzel bişi oldu ama çok mu yağlı sanki?
    • nereden biliyorlar

      - 13.01.2012 22:39:33
      yeliz kesgin 
      kete için yaptığımız hamur 11 parça olmak zorunda neden alta 6 üste beş tane koyuyoruz anlamadım
    • Başlık

      Yorum

      Yazar