Trabzon Burmalısı tarifi

Trabzon'un yöresel tatlarından Trabzon Burmalısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

12.01.2012
Hamuru için:
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Adet Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tuz
Aldığı Kadar Un
 
İçi için:
500 gr Fındık
500 gr Ceviz
 
Üzeri için:
250 gr. Tereyağı
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
 
Şerbeti için:
5 ½  Su  Bardağı Toz Şeker
3 ½  Bardak Su
Birkaç Damla Limon Suyu
 
Yapılışı:
Derince bir kaba 1 çaybardağı zeytinyağı ve su konur. Yumurta, yoğurt kabartma tozu ve tuz eklenerek güzelce karıştırılır.Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir ve yoğrulur. Hamur rulo şekline getirilir ve  23 eşit parçaya kesilir. Her  parça avuç içinde yuvarlanarak nişasta serpilen  bir tepsiye dizilir ve üzerine nemli bir bez kapatılarak 30 dakika dinlendirilir.Şerbeti için şeker ve su tencerede kaynatılır ve koyulaşınca limon suyu eklenerek soğumaya bırakılır.Dinlenen hamur bezeleri, nişasta serpilen bir zeminde ince ince açılır. Açılan her yufanın arasına yine  nişasta serpilir ve üst üste konur.Fındık ve ceviz içleri doğrayıcıda çekilir.  Açılan yufkanın heryerine gelecek şekilde serpilir ve ucu içe kıvrılarak oklavaya sarılır. Burgu şeklini vermek için oklavaya sarılı yufka iki ucundan oklavanın ortasına doğru itilir.Kalan 22 adet yufka için aynı işlem tekrarlanır ve burgu şekli verilen yufkalar fırın tepsisine dizilir.Tereyağı eritilir ve üzerine parlaklık vermesi için zeytinyağı da eklenir. Hazırlanan yağ sosu kaşık yardımı ile tepsideki Trabzon Burmalılarının üzerine gezdirilir. 175 derecedeki fırında 1 saat boyunca üzeri kızarana kadar pişirilir. Trabzon Burmalısı piştikten sonra biraz ılınması için beklenilir. Üzerine soğuk şerbeti dökülür.Trabzon Burmalısı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN 

  • Bu haber 230769 defa görüntülendi.
    • burma

      - 28.02.2012 14:01:23
      kdrsiz.. 
      ellerinize saqlık süper oldu ama ben bir türlü yapamıyorum :)
    • mükemmel

      - 26.01.2012 22:57:00
      fisun 26.01.2012 
      canan hanım 1 çay bardağı su konacak
    • acil

      - 13.01.2012 21:22:05
      canan 
      malzemelerin içinde su yok ne kadar su gerekli bilen varsa yazsın lütfen çünkü yapmam lazım çok güzel görünüyo
    • TATLI

      - 12.01.2012 17:17:56
      Piyon 
      Tek Keli MeyLE BUGÜN YAPTIĞINIZ TATLI MÜTHİŞ GÖRÜNÜYODU BENDE DENİCEM
    • Başlık

      Yorum

      Yazar