Yarmalı Yayla Çorbası tarifi

Nevşehir'in yöresel tatlarından Yarmalı Yayla Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

16.01.2012
Malzemeler:
1 Kase Yarma
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurtanın Sarısı
 
Sosu İçin:
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Çay Kaşığı Kuru Nane
 
Yapılışı:
Yarmaların üzerine sıcak su eklenip yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir kaba süzme yoğurt ve un konur ve güzelce karıştırılır. İçine bir yumurtanın sarısı eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir. Yoğurtlu terbiye sosunun kesilmemesi için yarmalar pişince, suyundan bir iki kaşık sosa eklenir. Karıştırılır ve yavaş yavaş yarmaların üzerine eklenir.  Haşlanmış nohutlar da çorbaya ilave edilir ve bir iki taşım kaynatılır. Pişen çorbaya tereyağlı nane sosu yapılır ve üzerine gezdirilir. Yarmalı Yayla Çorbası servise hazırdır. 
  

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 342549 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar