Yaş Tarhana Çorbası tarifi

Uşak'ın yöresel tatlarından Yaş Tarhana Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

14.02.2012

Malzemeler:
Hamuru için:
1,750 Kilo un
1,5 Su bardağı süzme yoğurt
10 Adet kuru soğan
1 Su bardağı haşlanmış nohut
4 Adet çarliston biber
3 Adet kırmızı biber
2 Adet domates
1 Tutam taze nane
1/3 Ekmek hamuru
 
Pişirirken:
2 Yemek kaşığı tereyağı
4 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı biber salçası
Nane

Yapılışı:
Yaş Tarhana Hazırlanışı:
10 Adet kuru soğanı, 1 su bardağı haşlanmış nohutu, 4 Adet çarliston biberi, 3 Adet kırmızı biberi ve 1 tutam taze naneyi mutfak robotu ile incecik çekin. Kabuklarını soyup, kavurduğunuz 2 adet domatesi de üzerine ekleyin. Üzerine 1,5 su bardağı süzme yoğurt ekleyip malzemeleri iyice karıştırın. 1 kilo 750 gram unu üzerine ekleyip iyice yoğurun.1/3 ekmek hamurunu da üzerine ilave edip bütün malzemeleri güzelce yoğurun. Son olarak; üzerini bez ile örterek oda sıcaklığında 3 hafta boyunca bekletin. Bu 3 hafta boyunca her gün yoğurmanız gerekmektedir.
 
Pişirilmesi:
2 Yemek kaşığı tereyağını eritip 4 diş sarımsağı içince ince ince doğrayın. 1 Yemek kaşığı biber salçası ve naneyi de üzerine ekleyip bütün malzemeleri kavurun. 8 kaşık yaş tarhanayı derin bir kaba alıp, üzerine su ekleyerek çözülene kadar karıştırın. Tarhanayı elekten süzerek tencereye dökün. Elekte kalan parçaları da su ile çözerek tencerenize ilave edin. Koyulaşınca üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. 

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN


  • Bu haber 148878 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar