Yumurtalı İncir Tatlısı tarifi

Kars'ın yöresel tatlarından Yumurtalı İncir Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

13.01.2012
Malzemeler:
1 kg kuru incir
250 gr. tereyağı
6 adet yumurta
 
Yapılışı:
İncirlerin sapları ayıklanıp, ortadan ikiye kesilir. İncirler iyice yıkanıp bir tencereye alınır. Üzerini geçene kadar su eklenip, ocağa konulur. İncirler kaynayıp, yumuşayınca üzerine 250 gr. Tereyağı eklenir.  Tereyağında kavrulan incirler cam bir kaba alınır. Üzerine 6 yumurta kırılıp, üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Bu haber 236115 defa görüntülendi.
    • - 14.01.2012 10:47:05
      250 gr yag olmali.. 
    • Başlık

      Yorum

      Yazar