Zingil Tatlısı Tarifi

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Zingil Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

29.11.2013
Malzemeler: 
500 gram un
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu 
1 paket kuru maya 
Ilık su  

Şerbeti için: 
3 su bardağı şeker 
3 su bardağı su 
3-4 damla limon suyu  

Kızartma için: 
Sıvıyağ  

Yapılışı:
Zingil tatlısı için un ve kabartma tozu derin bir kaba alınıp karıştırıldıktan sonra ortası açılır. Kabartma tozu, ılık su ve yumurta eklenip yoğurulur. Cıvık kıvamlı bir hamur elde edilir. Hamurun mayalanması için kenara alınır. Şerbet için şeker ve su derin bir tencerede kaynatılır. Limon suyu eklenip karıştırıldıktan sonra şerbet ocaktan alınır. Kızartma tenceresine alınan sıvıyağ kızdırılır. Çorba kaşığı ile hamurdan alınan parçalar kızgın yağa atılıp kızartılır. Kızaran hamurlar sıcakken soğuk şerbete atılır. Servis tabağına alınıp servis yapılır.  

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

  • Bu haber 92178 defa görüntülendi.
    • Başlık

      Yorum

      Yazar